donderdag 6 maart 2014

Alles raakt toch een keer uit.

Alles raakt toch een keer uit..

Iedereen heeft vast wel twitter, tumblr, instragram of facebook. Al die sites veranderen je leven, het klinkt misschien raar maar als je er goed over na denkt snap je wat ik bedoel. Als je zou stoppen met Social Media raak je veel meer met mensen in contact in de echte wereld dan op internet. Kijk maar naar catfish, het is meestal veel veiliger. Een vriend in het echt zou jou eerder snappen dan als je op internet zit. Social media is altijd wel handig want zo hou je contact met je vrienden zonder dat je ze ziet, bijvoorbeeld met je vriendje omdat je echt niet zonder hem kan. Wat zou het leven zijn als er geen social media en internet zou zijn?
Twitter: Je zou minder dingen snappen als je stopt met twitteren. Als er een blooper gebeurd op tv of iemand heeft iets fout gedaan, komt het al snel bij twitter of andere social media terrecht. Ik was laatst 'volgende week' aan het kijken, ze zeiden dat er vier personen in de boyband van One direction zaten. Hallooo! Ik keek op twitter of andere mensen het doorhadden en ik typte op twitter: #volgendeweek. De tweets stroomde binnen.. Straks hoef je helemaal geen tv te kijken want alles, echt alles wordt gedeeld.. Soms toch wel handig.
Instagram: Je ziet leuke foto's voorbij komen van vrienden, je liked ze en zet er misschien wel een reactie onder.. Maar wat nou als dat er niet meer was ?! Sommigen vrienden zetten er vakantie foto's op, dan weet je dat ze op vakantie zijn. Sommigen zijn naar de kapper geweest en plaatsen een mooie nieuwe selfie.. Als hun dat niet deden, wist je het ook niet. Ook echt alle dingen worden er gedeeld; eten, selfie's, nieuws en nog veel meer.. We kunnen echt niet zonder.
Hyves: Ja, dat ja. Iedereen is wel eens een x op die site geweest.. Je kon buddypoken, je speelde spelletjes en gingen elkaar eens lekker 'krabbelen'. Nu klinkt het raar maar vroeger in een ver verleden vondt je het normaal. Als je op je computer ging, ging je snel even op hyves.. Nu weet iedereen dat het echt raar was maar later over een paar jaar, lacht iedereen ook over twitter. Dan denkt iedereen dat er vogeltjes rond vliegen.. Instagram, een online fotoboek?

Alles raakt in, maar meestal raakt het ook uit.. Maar met zijn allen, leren we ervan :)
Natuurlijk als whatsapp geld gaat kosten, gaan heel veel mensen niet heel veel meer appen.. Nu stuur je meer appjes dan smsjes, denk ik.. Maar toen je net je mobiel kreeg en kon smsen, was je denk ik super blij :) Tenminste ik wel..
Met mobiels is het net zo, ongeveer een jaar geleden was iedereen blij met een blackberry en het was echt zo vet om die te hebben. Nu is IPhone in en als je die hebt ben je blij, wat zou er zometeen inraken? Huawei? LG?
Het is eigenlijk met bijna alles zo, alles raakt een beetje uit na een tijdje en dan komt er weer iets voor terug.. Je moet maar zo denken, alles raakt in maar alles raakt ook vast wel een keertje uit :)

Groetjes, Marit.

Geen opmerkingen: