zondag 23 maart 2014

Geniet van het leven

Hey, Marit heeft mij gevraagd om een peptalk stukje te schrijven omdat ik volgens haar dat goed kan, Bij deze:

We hebben allemaal wel eens last van een dip, en die dip lijkt soms wel eeuwig te duren. Je voelt je ongelukkig en ook al doe je iets wat je blij maakt, toch voel je je ergens nog ongelukkig. Dit knagende gevoel kan heel erg frustrerend zijn en het is belangrijk dat je hiervoor hulp zoekt. Maar naast de professionele hulp, kan je ook jezelf helpen! Het is belangrijk dat je jezelf blijft motiveren, én dat je weer oprecht kan lachen.

Het is niet altijd makkelijk om de reden te achterhalen die het ongelukkige gevoel veroorzaakt. Meestal zijn dit meerdere dingen die zich 'geëscaleerd' hebben. Soms kan het ook iets klein zijn, iets dat heel moeilijk te achterhalen is maar toch een grote impact heeft. Probeer eens te analyseren wat deze reden(en) zou kunnen zijn. Nadat je dit gedaan hebt, doe dan iets leuk om je hoofd weer een beetje leeg te maken. Het analyseren mag geen piekeren worden.

Ben je toch aan het piekeren? Schrijf, teken, zing, blog, bak, sport het van je af!
-
Zoals ik al in de inleiding vertelde, is het belangrijk om jezelf te blijven motiveren. Hiermee bedoel ik dat je jezelf moet blijven uitdagen om dingen te doen, en soms is het gewoon je gedachten een beetje positiever instellen. Geen makkelijke klus, maar het is mogelijk!


Voel je je gestresseerd? Probeer eens extra hard van een warm bad te genieten, of steek een lekkere geurkaars aan.
Voel je je boos of gefrustreerd? Zet deze negatieve energie om in positieve, ga eens gaan sporten!
Voel je je droevig? Ga shoppen, kijk naar een film, lees een boek, lak je nagels, luister naar vrolijke muziek en zing mee.
Heb je zo'n leeg gevoel? Probeer alles van hierboven uit! Als je je heel erg leeg voelt, dan heb je vaak de neiging om in je bed te blijven liggen maar dan stimuleer je dat gevoel alleen maar. Het is moeilijk, maar je kan het!

Soms moet je gewoon genieten van kleine dingen. Zoals het citaat zegt 'Enjoy the little things in life, for one day you'll look back and realize they were the big things.' Aangezien het vandaag 1 maart is -de maand waar de lente begint- moeten we genieten dat de lente eraan komt! Tijd voor bloemenjurkjes, madeliefjeskettingen, de lenteschoonmaak en optimisme!In het liedje 'Diamonds' zingt Rihanna: 'I choose to be happy'. Ik geloof dat dit inderdaad een keuze is. Ik geloof ook dat je geluk beïnvloed kan worden en dat het heel erg moeilijk is om negatieve gedachten en gevoelens los te laten. Ik hoop ook dat je na deze blog gelezen te hebben, weer een beetje kracht vindt om je zoektocht naar geluk verder te zetten.
-
Hier heb je nog een paar dingen die je een vrolijk gevoel kunnen geven:
Schrijf in een dagboek, voeder de vogels, laat bloemen groeien (als het weer dit toestaat), toon aan iedereen de liefde die in je hart zit, kijk naar typische 'meisjesfilms', lees een goed boek, ga wandelen, dans in je ondergoed voor de spiegel, zing, studeer hard voor een toets en haal goeie resultaten, schilder, zie je fouten als wijze lessen, cupcakes, je lieve huisdier en zoveel meer! :-)


Deze cupcakes zijn om af te sluiten, ik krijg er meteen zin in!+ You deserve to be happy.

Geen opmerkingen: