dinsdag 18 maart 2014

Hardlopen leuk?

Heeee,
Hardlopen is een slimme, gezonde en goedkope manier om je conditie op peil te houden. Maar als je het niet leuk vind maar het toch wel wilt doen, hier een paar tips!Beloning
Als je jezelf beloont ga je eerder hardlopen omdat je dan een beloning krijgt. Het is net een hondje als hij een kunstje heeft gedaan dat hij een koekje krijgt maar als nog hardlopen wordt al iets leuker! Maar je moet jezelf niet op een patatje of iets met veel vets belonen want dan kom je net zoveel weer aan. Denk juist aan een gezonde salade of een dagje in de sauna.

Realistisch
Verwacht niet meteen van jezelf dat je een marathon kunt lopen. Stel realistische doelen zoals een paar minuten rennen en een paar minuten lopen.

Steun
Als je steun krijgt van familie en vrienden wordt sporten ook veel leuker. Want je weet dat mensen trots op je zijn en je steunen dus als je een lange afstand haalt zijn hun ook blij voor je en dan ben jij ook weer blij, win-win situatie.

Logboek
Als je een logboek bij houd en je weet dat je weer een stukje bent opgeschoven en weer iets verder komt dan weet je dat het goed zit en word je veel blijer omdat je een overwinning hebt gehaald.

Goede spullen
Als je loopt op hele slechte hardloop schoenen en in een spijkerbroek heb je minder plezier van het hardlopen. Misschien denk je bij jezelf wel 'Waarom heb ik dit aangetrokken'. Als je goede kleding hebt en het ziet er ook nog eens goed uit voel je je ook beter.

Trainingsmaatje
Als je samen loopt is het een stuk gezelliger. Je moet je natuurlijk nog steeds focussen op het hardlopen maar je loopt samen en dat is altijd beter dan alleen.

Andere mensen
Ga jezelf niet vergelijken met slanke mensen omdat jij misschien net dat maatje meer hebt. Het is namelijk niet goed voor je zelfvertrouwen. Boeien als je net een maatje meer hebt, beter dan iemand waar je de botten kunt zien zitten!


Ik hoop dat je nu heel erg veel plezier krijgt met hardlopen en het hardlopen ook een stuk leuker is. Schaamte moet je niet hebben, heb gewoon schijt aan de mensen die het niet doen. Diep van binnen, bij sommige heel diep van binnen hebben ze respect voor je. Wie dan ook? Respect aan de mensen die het wel doen!

xx Marit

Geen opmerkingen: