vrijdag 4 april 2014

Voorkomen van zweetplekken.

Hey, Ik ben Jette, Ik heb met Marit afgesproken om een paar keer wat te plaatsen en zij op mijn site. Deze keer gaat het over Zweetplekken. Dit artikel is ook te vinden op mijn Girlscene Blog.
 
Elke keer als je HEM voorbij ziet lopen, breekt het zweet je uit... Je bent als de dood voor gĂȘnante zweetplekken onder je armen. Maar hoe meer je erop let, hoe erger het wordt. Herkenbaar? Hoe voorkom je klotsende oksels en een vieze zweetlucht?


Wassen!
Was je elke ochtend en avond goed onder je oksels. Dit kan gewoon met water en zeep, of met een lekkere douchegel. Gebruik een fijne deodorant die je lekker vindt ruiken. Als je je oksels scheert, ‘pakt’ de deodorant nog beter. Hoe ‘ouder’ het zweet is, hoe sterker het ruikt. Was je dus op tijd. Voor op school of op je werk kun je vochtige verfrissingsdoekjes meenemen. Babybillen-doekjes werken ook prima!


Let op je kleding
De meeste mensen zweten sneller als ze synthetische kleding dragen. Draag daarom het liefst katoen. Zweet je vooral als je je inspant, bijvoorbeeld als je op de fiets naar school gaat? Trek dan op school een ander shirtje aan.


Speciale deodorant
Er zijn deodorants te koop die de zweetklieren in je oksels tijdelijk ‘afdichten’. Bijvoorbeeld Odorex Extra Dry of Syneo5 (te koop bij o.a. Etos en DA). Deze deodorants breng je ’s avonds voor het slapengaan aan. De volgende ochtend was je je zoals je dat altijd doet. Ook kun je dan je gewone deodorant gebruiken, maar dat hoeft niet. Het effect houdt een paar dagen aan. Let op: deze deodorants prikken als je huid erg gevoelig is. Gebruik ze dus niet direct na het scheren en lees de bijsluiter goed!


Oksel-pads
Bij de HEMA worden ook oksel-pads verkocht. Dat zijn een soort kussentjes die je aan de binnenkant van je shirt plakt (net als inlegkruisjes). Deze pads absorberen het zweet en zorgen ervoor dat je geen zweetplekken in je kleding krijgt. Je kunt de pads bijvoorbeeld halverwege de dag verwisselen.


Op mijn blog jetteschroder.wordpress.com vind je de handigste liefdesadviezen, romantische verhalen en zwijmel-filmpjes! Lees bijvoorbeeld over Imke en Jort, die elkaar elke dag op het station tegenkwamen maar niets tegen elkaar durfden te zeggen… Ze zijn nu alweer een hele tijd samen. Wie zette de eerste stap?

Geen opmerkingen: