donderdag 16 juli 2015

Tips tegen verdrietig zijn.

Hi allemaal,

Iedereen is wel eens verdrietig of heeft een slechte bui. Hoe kan je dit zo snel mogelijk verhelpen? En hoe wordt je weer vrolijk?
 
Bron: Tumblr
 
Als allereerste is het antwoord: chocola. Als ik me verdrietig voel, is chocola mijn allergrootste vriend. Chocola is altijd het antwoord.

Denken aan leuke dingen. Is er iets minder leuks gebeurd, denk aan de leuke dingen aan het verhaal of leuke dingen die je hebt gedaan.

Iets doen waar je vrolijk van wordt. Word je vrolijk van film of series kijken of juist van afspreken met vriendinnen. Ga er eens op uit.

Praten met vrienden en vriendinnen. Dit gaat je vast een hoop opluchten. Je beste vriend of vriendin kan je een echte opkikker geven.

Even douchen of in bad kan ook enorm helpen. Even tot rust komen in bad met een leesboek of tijdschrift en nergens anders aan denken.
 
 

Naar muziek luisteren kan ook enorm helpen. Zo ben je even met je gedachten ergens anders. En er bestaan genoeg Spotify lijsten in bepaalde stemmingen.

Een luchtje scheppen in de open lucht. Wandelen in de buiten lucht of gewoon ergens even zitten.

Even een dutje doen en slapen. Het verlicht namelijk veel minder stress en je kan je hoofd leeg maken.

Schrijf je gevoelens in een dagboek als je er liever niet over wilt praten. Schrijf elke dag een stukje over hoe je je voelt. Het handige is dat het niet door iedereen hoeft te worden gelezen.

Maak een lijstje met 100 dingen waarvan je vrolijk wordt en je vergeet meteen de verdrietige dingen. Dat lijstje kan je altijd even lezen als je weer verdrietig bent.
 
 
Liefs,
Marit <3 p="">

Geen opmerkingen: