maandag 6 juli 2015

Tips voor presenteren.

Hay,

Het allerliefst kan je door de grond zakken. Het allerliefst wil je weg van die plek. Je moet een presentatie geven. Hoe kan je dat het beste doen en hoe kan je je het best voorbereiden?

 
bron: Lifehack

Film jezelf.

Het klinkt natuurlijk super raar om jezelf te gaan filmen met oefenen maar het helpt enorm. Je kan jezelf namelijk terug kijken, en fouten onderstrepen wat er niet goed uitziet. Sta je steeds met je handen in je zakken of leun je telefoon op de tafel. Je kan er van leren.

 

Zenuwen.

Houd je zenuwen in bedwang. Heel moeilijk natuurlijk maar probeer het zo veel mogelijk. Sta sterk en stevig in je schoenen, dat helpt.

 

Outfit.

Kies een outfit waar je je fijn in voelt. Waar je je lekker jezelf kan zijn. Trek niet al te comfortabele kleding aan, want dat ziet er slordig uit. Trek ook niet al te sexy kleding aan. Ga er precies tussen in zitten, waar voel je je fijn in?

 

Voorbeelden.

Als je iets moet uitleggen, maak dan gebruik van voorbeelden. De personen in het publiek zullen je eerder begrijpen dan als je het zonder voorbeelden doet. Voorbeelden helpen namelijk en de personen weten hoe je het moet doen.

 

Wat zijn jou tips als je een presentatie moet doen?

Geen opmerkingen: