donderdag 3 september 2015

Rondreis in Zweden | #1

Hoi allemaal,

Ik ben al een paar dagen terug van een ongelofelijk leuke vakantie. We hebben een rondreis gemaakt door Zweden. Het is een rondreis die een bureau al heeft uitgestippeld. (Klik hier voor de website van de rondreis). Je hoeft zelf verder niks te regelen qua overblijfplaatsen, dat doet het bureau allemaal zelf. Ook krijg je informatieboekjes en andere dingen zodat je ook geïnformeerd bent over wat je bij de plekken zoal kunt doen. Dit is al de derde keer dat wij zo'n reis doen via Buro Scanbrit en het werkt heel erg fijn.

Ik zou de komende 3 dagen graag hiervan een kleine serie van willen maken. Vandaag, morgen en overmorgen komen er dus artikelen online over mijn reis in Zweden. We zijn er 20 dagen geweest (zondag tot vrijdag) dus elke dag ongeveer een weekje. Vandaag week 1, morgen week 2 en overmorgen het laatste deel, deel 3.

De reis begon op zondagochtend vroeg. Zaterdags al wat dingen ingepakt, zondag de laatste restjes en toen met 3FM op, richting Duitsland. We gingen met de boot van Kiel (Noord-Duitsland) naar Göteborg (Midden-Zweden). Hij vertrok rond half zeven in de avond en we kwamen weer rond negen uur in de ochtend aan. In de nacht merk je zelf niks van de overtocht. Soms voel je een keer dat de stuurman naar links of naar rechts stuurt maar je wordt er niet misselijk van.En dan ben je opeens in Zweden. We zijn gelijk doorgereden naar de plek waar we voor 3 nachten gingen overnachten. We zijn onderweg een paar keer gestopt om even wat te drinken, te eten en benzine te tanken. We reden naar het plaatsje Rada toe waar de vakantiehuisjes waren.
In de avond zijn we even gelopen naar het water wat dichtbij de huisjes was. Het uitzicht was ook super mooi. Ook was er een strandje, maar het was iets te koud om het water in te duiken.
De tweede dag gingen we een stuk fietsen naar het plaatsje Hagfors. Soms was het heel zwaar omdat je de heuvels op moest maar naar beneden fietsen was echt super leuk. Vooral zo laag mogelijk blijven zodat je zoveel mogelijk vaart maakt. Ook reden we een stukje langs hetzelfde meer, als waar de bungalow stond. Het uitzicht was net zo mooi. 
De derde dag gingen we naar het spoorwegmuseum. Dit keer niet met de fiets, maar met de auto. Het was een klein museum waar je zo doorheen liep. Je kon ook de treinen in, en het stonk daar soms heel erg. Ook stonde er twee treinen buiten waar je in kon kijken.
 
 
 
De volgende dag gingen we door naar het volgende huisje. Onderweg zijn we gestopt bij een kerkje waar je ook naar binnen kon. Daarnaast zijn we ook naar een waterval geweest en een kleine wandeling gemaakt door de bossen van 2 kilometer.
Vrijdags gingen we naar het roofdierenpark in Örsa wat naast het vakantiepark was. Je had er verschillende dieren zoals beren, uilen en wolven. De wolven hebben wij zelf niet gezien, het verblijf was te groot en te dicht begroeid. Het was wel een heel leuk dagje uit!
In de avond zijn we nog even naar het meertje geweest wat ook naast het park lag. Het was heel erg rustig en de zon scheen ook nog. Mijn schoenen en sokken waren wel helemaal nat geworden, en koud.
Op zaterdag gingen we naar een klein slijpsteen museum. Naast het museum kon je ook nog wandelen en dat hebben we toen ook gedaan. Onderweg kwam je de mooiste bloemen tegen zoals deze margrieten.
Die dag gingen we niet alleen naar het slijpsteen museum, maar ook nog naar een boerderij wat een paar kilometer verderop was. Er waren alleen maar koeien en biggen, en alle gebouwen waren dicht. Ook waren er hier hele mooie bloemen te vinden.
 


Op zondag gingen we langs bij twee watervallen. De ene was aangelegd want dat was een kanaal, en de ander niet. Ook kon je er boven gaan staan met een bruggetje. Ik vond het best wel eng, want ik heb hoogtevrees.
 

Morgen weer een weekje!

xo

Geen opmerkingen: