vrijdag 4 september 2015

Rondreis in Zweden | #2

Hoi allemaal,

Ik ben al een paar dagen terug van een ongelofelijk leuke vakantie. We hebben een rondreis gemaakt door Zweden. Het is een rondreis die een bureau al heeft uitgestippeld. (Klik hier voor de website van de rondreis). Je hoeft zelf verder niks te regelen qua overblijfplaatsen, dat doet het bureau allemaal zelf. Ook krijg je informatieboekjes en andere dingen zodat je ook geïnformeerd bent over wat je bij de plekken zoal kunt doen. Dit is al de derde keer dat wij zo'n reis doen via Buro Scanbrit en het werkt heel erg fijn.

Ik zou 3 dagen graag hiervan een kleine serie van willen maken. Gisteren is het eerste artikel al online gekomen, morgen de laatste. We zijn er 20 dagen geweest (zondag tot vrijdag) dus elke dag ongeveer een weekje. Vandaag week 2 en morgen week 3.De eerste dag van de week zijn we weer naar een nieuwe plek gereden. Onderweg kwamen we langs dit mooie uitzicht en daar moesten natuurlijk ook foto’s van worden gemaakt.
De volgende dag gingen wij naar een plaatsje wat iets meer in het oosten lag. Het was echt een vissersdorpje en soms rook je ook de vis bij de haven. Je zag allemaal oude huisjes en oude gebouwen. Het zag er super schattig uit.
 
 
De volgende dag gingen wij naar een roofdierenpark wat naast het park lag. We konden er zelfs lopend heen, het was maar honderd meter ongeveer. Er waren veel meer dieren dan het park waar we een week eerder waren heen gegaan en hoe je moest lopen, was ook veel beter georganiseerd. Alles was van hout, en het was een makkelijk looppad.Donderdags gingen wij weer naar een nieuwe plek en onderweg hadden we weer een mooi uitzicht. Bij dit mooie uitzicht lekker thee gedronken en een lekkere koek uit de supermarkt, ik meen het: DIE ZIJN ZO LEKKER!Op vrijdag gingen wij met een gondel de berg op. Ik met mijn hoogtevrees, vond dat natuurlijk best wel eng. Maar het uitzicht was echt de moeite waard!
Zaterdag zijn wij naar Noorwegen gegaan, we zaten namelijk dichtbij de grens. We zijn daar in een mijn geweest, een kopermijn. Het was ongeveer 5 graden en we moesten ook een helm ook. We moesten achter de gids aanlopen en vertelde dingen in het Engels.
 
 
Nadat we in de mijn waren geweest, zijn we ook meteen doorgereden naar het plaatsje zelf. Het was een heel oud stadje met allemaal verschillende kleuren huisjes. Daar was ook een soort mijnmuseum en daar zijn we ook heen geweest alleen dat was niet zo groot.


Morgen weer een nieuwe week, de laatste week!


Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: