woensdag 30 september 2015

Studietips | Aantekeningen

Hoi allemaal,

Vandaag heb weer een nieuw artikel voor jullie. Het gaat namelijk gerelateerd over school. Ik maak aantekeningen soms in de klas om het beter te begrijpen of voor later om te leren. Maar hoe ik deze aantekeningen maak scheelt per vak. Vandaag ga ik jullie een paar handige basic tips geven, dus lees snel verder.
 
bron: TUMBLR
Bij vakken waarbij je afbeeldingen moet leren, kan je die schematisch met grote lijnen gaan tekenen. Sommige afbeeldingen zoals bij aardrijkskunde of biologie zijn veel ingewikkelder dan ze lijken. Je kan ze zelf overtekenen of zoals ik net al zei, met grote lijnen. Ook kan je gebruik maken van verschillende kleurtjes.

Markeren van belangrijke dingen is ook heel handig. Misschien is niet alles belangrijk in je aantekeningen en andere dingen moet je juist niet vergeten. Markeer die dingen duidelijk met een felle markeerstift.

Schrijf korte zinnen maar waar je wel iets van snapt. Schrijf niet hele A4’s vol maar maak gebruik van pijltjes of streepjes. Dit scheelt je veel schrijfwerk maar ook is je uiteindelijke resultaat veel overzichtelijker.

Wat niet te maken heeft met aantekeningen maken, maar juist welke aantekeningen. Als een leraar of lerares zegt ‘Schrijf dit op’ kan je dat natuurlijk doen en gebruiken als aantekening. Leraren doen dit vaak omdat ze weten wat er in de toetsen komt.

Maar ook als leraren iets op het bord zetten zou je dit over kunnen nemen in je aantekeningen. Leraren zetten het niets voor niets op het bord zodat je het gaat overnemen of beter gaat onthouden.

Hoe maak jij je aantekeningen? Op een apart blaadje of een boekje/schriftje?

Groetjes,

Marit

Geen opmerkingen: