maandag 23 november 2015

Een kleine ruimte inrichten.

Hi!

Ga jij binnenkort op kamers in de stad of heb jij nu al een kleine slaapkamer? Je hebt niet zoveel aan interieurtips want je kamer is te klein voor zulke goede tips. Je kan een mini ruimte ook heel functioneel en gezellig maken. Vandaag geef ik je tips voor je kleine kamer die net niet de normale interieur tips kan opvolgen. Als je nou heel slim bezig bent, dan lijkt je kamer zelfs nog ruimer dan voorheen. Kijk snel verder voor de tips voor een kleine ruimte,

bron: Instagram

De tijd nemen
Begin rustig met je kamer indelen als je echt ruimte wilt besparen. Denk na over de dingen die wel of niet nodig zijn. Start eerst met dingen die echt onmisbaar zijn en kijk daarna nog welke dingen passen en welke je er nog extra bij wilt hebben. En misschien na al deze onmisbare dingen is er nog ruimte over voor leuke woondecoraties.

Niet al te grote meubels
De tweede tip die ik je geef gaat over meubels. Als je een kleine ruimte hebt, koop dan geen grote meubels. Logisch natuurlijk maar koop meubels die in verhouding goed bij je kamer passen. Als je kamer niet vol staat met hele grote reusachtige meubels, voelt het veel ruimer aan.

Gebruik maken van de ruimte
De derde tip die ik je kan meegeven gaat over gebruik maken van je hele kamer. Denk eens  verticaal en de hoogte. Er misschien niet zo veel ruimte op de grond maar er zijn nog genoeg andere dingen waar je van gebruik kan maken. Bevestig bijvoorbeeld planken aan de muren voor meer opbergruimte. Als je niet wilt dat die dingen zichtbaar zijn kan je ook mandjes op de planken leggen en daar dingen instoppen.

bron: Instagram

Kleur muur
Een donkere vloer met in combinatie lichte muren kunnen je kamer veel groter doen lijken. En dat komt door het lichtaspect in je kamer. Probeer het eens uit, je kamer lijkt veel groter.

Hoogslaper of lades onder je bed
Als je echt een hele kleine kamer hebt, kan je altijd over gaan naar een hoogslaper. Het is namelijk ideaal om ruimte te besparen. Als je nog een bureau kwijt moet, kan je altijd een bureau plaatsen onder je hoogslaper. Als zo’n hoogslaper je niet bevalt, kan je natuurlijk ook lades onder je bed plaatsen. Lekker veel opbergruimte en het is niet eens goed zichtbaar.

Meubels die niet opvallen
De vijfde tip gaat ook weer over meubels. Kies meubels die niet veel opvallen of misschien meubels die dezelfde keur als je muur of vloer. Doordat de meubels niet zo goed opvallen blendt het mooi met het gehele geheel. In een kleine kamer is het namelijk ontzettend belangrijk dat het er niet snel vol uit ziet.


bron: Instagram

Meerde functies
Je hebt behoefte aan allerlei dingen in je kamer, maar je hebt helaas niet alle ruimte. Zorg ervoor dat je multifunctionele meubels hebt. Een eettafel kan je bijvoorbeeld gebruiken als bureau. Een slaapbank is ook nog een handige oplossing voor ruimtegebrek. Een poefje met opbergruimte erin is ook heel handig. Gebruik je meubels multifunctioneel en zie zelf hoe minder ruimte dit in neemt.

Schoon houden
Een belangrijke en laatste tip is dat je je kamer beter kan opruimen. Zorg ervoor dat als je iets hebt gebruikt, het meteen weer opruimt. Rommel valt namelijk snel op in een kleine ruimte. Sorteer ook je boeken, huiswerk etc. Gooi vieze kleding in een wasmand en laat het niet rondslingeren. Succes!

Heel veel succes met het inrichten van je kleine ruimte! Good luck!

Liefs,
Marit.

Geen opmerkingen: