dinsdag 24 november 2015

Een YouTube kanaal/blog naam verzinnen.

Hoi!

Je bent van plan om een YouTube kanaal of blog te beginnen. Een van de eerste stappen is een naam bedenken. Sommige mensen zijn heel creatief erin en anderen kunnen niet op een leuke naam komen. Hoe lastig is zo’n situatie dan als je het laatste hebt! Vandaag ga ik een paar tips geven aan jullie hoe je nou op zo’n leuke YouTube naam of blog naam komt.
 
bron: tumblr
 
Vermijd tekens en cijfers
Een tip wat ik je al kan geven is denk niet te moeilijk. Bedenk een naam die makkelijk op te schrijven en te zeggen is. Gebruik daarnaast ook zo min mogelijk streepjes. Het is heel lastig om als je je naam moet zeggen, dat je elke keer streepje moet zeggen. Gebruik dus zo min mogelijk tekens en ook het liefst zo min mogelijk cijfers. Maar gebruik van de letters in het alfabet.

Onderwerp gerelateerd maken
Maak een naam wat gerelateerd staat aan je kanaal. Als je het bijvoorbeeld over make-up wilt gaan doen, maak dan geen naam wat gaat over bijvoorbeeld fashion. Gebruik dan een naam wat gaat over make-up en mensen meteen weten ‘ze schrijft over make-up’. Als je nog niet weet waar je het over wilt doen of je maakt gebruik van verschillende onderwerpen. Dan kan je gebruik maken van woorden zoals life, always, etc.

bron: tumblr

Origineel en creatief
Gebruik wel namen die origineel zijn. Je hebt bijvoorbeeld Mascha van Beautygloss maar het is dan niet origineel om zelf dan lifegloss te gebruiken, of iets in de gloss trend. Je naam moet zo origineel mogelijk zijn want dan gaan mensen je ook onthouden. Wees creatief en bedenk iets origineels.

Voor langere tijd
Als je besluit om door te gaan met YouTube video’s maken of artikelen maken, kan je beter van te voren een naam uitkiezen die je echt leuk vindt. De naam blijf je namelijk heel lang houden en blijft toch wel bij je. Kies een naam waarvan je paar jaar later nog steeds van denkt, hier ben ik blij mee.

 
Welk YouTube kanaal of blog vind jij de leukste naam hebben?

Hoe ben jij op je eigen naam gekomen?

 
Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: