maandag 16 november 2015

Herfstdipje voorkomen.

Hoi allemaal,

Je kent het vast wel, zo’n herfstdipje. De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Misschien niet meteen onder het vriespunt maar wel dicht in de buurt. Zomer is hartstikke fijn met het warme weer maar meteen staat de herfst alweer op de loer. Hoe kom je nou zo snel mogelijk af van een herfstdipje af en hoe kan je het nou voorkomen? Vandaag ga ik een paar tips met jullie behandelen. Lees snel verder,

bron: GOOGLE
Structuur in je leven
Een van de belangrijkste dingen is structuur in je leven. Op tijd opstaan en op vaste tijden eten bijvoorbeeld. De verleiding is heel groot om op vrije dagen heel lang in je bed te blijven liggen en vervolgens heel laat naar bed te gaan, doe dit niet. Het is niet goed voor je werkritme maar ook slaapritme.

Buiten met beweging
Wat ook een goede stap is: ga naar buiten en beweeg daar. Ook al is het even een wandelingetje in het bos, het is goed om te bewegen en al helemaal in de buitenlucht. Je kan natuurlijk ook even gaan hardlopen in het bos. Het bos ziet er nu ook heel mooi oranje uit en met al die vallende blaadjes. Als je geen bos in de buurt hebt kan je natuurlijk altijd naar een parkje gaan.


bron: TUMBLR

Op tijd naar bed
Dit is voor mij zelf ook een hele moeilijke. Ik vind het leuk om in de avond nog even te kijken op mijn telefoon maar dat moet je eigenlijk niet doen. Het is goed voor jezelf om op tijd naar bed te gaan en om veel slaap te krijgen. Ik gebruik voor mijn ogen altijd wel de app Twilight zodat het niet fel is want dat is slecht voor je slaap.

Gezond mogelijk
Deze stap is ook heel belangrijk. Als je in de middag thuiskomt moet je niet meteen een zak chips open trekken maar eet iets gezonds. Je kan altijd een broodje maken met kaas bijvoorbeeld als je echt honger hebt. Anders kan je natuurlijk iets van de fruitschaal pakken want fruit is heel gezond.

Ontspanning
Dit is de laatste tip die ik voor je heb, ontspanning. Werk niet uren achter elkaar maar neem ook pauzes met stukjes ontspanning. Nodig je vriendinnen een keer uit voor een filmavondje of ga een keer gezellig shoppen in de stad. Trakteer jezelf op iets wat je altijd al had willen hebben en doe een keer iets leuks. Ontspanning is heerlijk!

Wat doe jij om je herfstdip te voorkomen? Laat het weten in de reacties!

Heel veel liefs,
Marit.
Kusje, doeg.

Geen opmerkingen: