vrijdag 18 december 2015

Keep them moving. #SERIOUSREQUEST

Hoi allemaal,

Vandaag is het vrijdag 18 december. Als allereerst heb ik vanaf vandaag vakantie! Ik heb een korte dag vandaag en daarna heb ik dus kerstvakantie. Maar vanavond begint er ook iets heel leuks waar ik het hele jaar al naar uitkijk genaamd: SERIOUS REQUEST van 3FM.

bron: 3FM
Wat is Serious Request nou precies?
3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen (in 2004 vijf dagen) opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild. (bron: WIKIPEDIA).

Wie gaan er dit jaar het glazenhuis in?
Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen zitten dit jaar in het Glazen Huis in Heerlen tijdens 3FM Serious Request. Het is de twaalfde editie van de radio-actie, die is uitgegroeid tot een traditie in de week voor kerst. De dj's halen geld op voor het Rode Kruis, dat het opgehaalde bedrag dit jaar inzet voor kinderen in conflictgebieden. Voor Domien is het de tweede keer in het Glazen Huis, voor Paul de derde. Giel is de veteraan van het gezelschap. Hij zat acht keer eerder opgesloten. (bron: NOS).

Wat is het doel van dit jaar?
De dj’s in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met 3FM Serious Request een stem. (bron: 3FM).

Klik hier voor meer informatie over het doel van dit jaar en wat er met het geld wordt gedaan.

En de allerlaatste vraag is: ga jij je dit jaar ook inzetten?

KEEP THEM MOVING!

 
Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: