maandag 25 januari 2016

4 tips om thuis productiever te werken.

Hi,

Thuis werken gaat toch altijd iets minder want je bent vaak afgeleid en hebt allerlei manieren om je werk niet te doen, maar daar kan verandering in komen. Vandaag ga ik vier tips behandelen om thuis productiever te gaan werken en hopelijk komen deze tips van pas!

bron: NSMBL

Begin- en eindtijd
Maak gebruik van begin- en eindtijden. Doe alsof je op een kantoor zit en plan je tijden in want dit werkt zo goed. Is het eindelijk vijf uur? Dat betekent ook einde werk. Leg je laptop weg en kijk niet meer naar je mail - ook niet op je mobiel. Vanaf nu mag je je gaan richten op ál die afleidingen die je tijdens je werkuren hebt moeten weerstaan.

Sociale media
Maak zo min mogelijk gebruik van sociale media waaronder Instagram, Twitter en het meest belangrijke WhatsApp. Je wordt namelijk van sociale media snel afgeleid. Je leest de appje die je binnen krijgt, beantwoord tweets maar ook scroll je de nieuwste foto’s langs. Doe dit juist niet!

Bureau
Het beste is om ook achter een bureau of tafel te gaan zitten. Het is bewezen als je op de bank zit je veel minder actief en productiever bent. Je gaat snel onderuit zitten en dit is ook veel slechter voor je rug. Pak een stoel erbij en ga achter je bureau zitten. Je merkt meteen dat hierin veel verbetering zit.

Agenda
Als je thuis werkt, maak dan ook gebruik van je agenda. Je kan naast de afspraken namelijk ook je vrije tijd inplannen en goed zien wat voor dingen je nog moet doen. Zorg er ook voor dat je een goede balans houdt tussen werk en je privé leven. Plan daarnaast ook nog de begin- en eindtijden en houd je daar ook aan.

 
Heel veel succes met werken! YOU CAN DO IT!

 
Liefs,

Marit

Geen opmerkingen: