dinsdag 5 januari 2016

Intakegesprek voorbereiden.

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik een intakegesprek voor de opleiding die ik graag wil doen vanaf augustus 2016. Heel spannend vind ik dat. Maar om zo ook een gerelateerd onderwerp te wijden aan een intakegesprek leek het mij leuk om een artikel te maken hoe je je het beste voor kunt bereiden op een intakegesprek. In deze paar maanden vinden namelijk veel intakegesprekken plaats dus misschien kan jij dit artikel wel gebruiken voor je voorbereiding. Genoeg gekletst en laten we doorgaan naar het onderwerp.
 

bron: GOOGLE

Informatie
Heel handig om te weten is de informatie over de opleiding. Weet je bijvoorbeeld hoe alles in elkaar zit, wat de schooltijden zijn maar ook wat voor stage je moet hebben. Als je deze informatie weet ben je meteen al op de goede weg. Zo weet je namelijk veel meer van de opleiding af. Laat je inlezen met een brochure of zoek op het internet informatie. Zorg dat je veel informatie weet over de opleiding hoe alles in elkaar zit.

Motivatie
Zorg ervoor dat je al je woordje klaar hebt staan waarom je juist die opleiding wil gaan doen. Opleiding vragen dat namelijk meestal. Waarom wil je die opleiding doen en wat heb je er allemaal voor over. Ook heel belangrijk de motivatie. Waarom moeten ze juist jou hebben voor de opleiding en wat kun je hun bieden. Denk er eens over na.

Jezelf zijn
Bij een intakegesprek gaan ze kijken wie je bent. Of je nou juist verlegen bent, druk of juist lui. Zorg dan altijd dat je jezelf bent. Mensen vinden het fijner om te zien als je jezelf bent. Als je niet jezelf bent kan je overkomen als heel erg onzeker. Voor iemand die tegenover je zit is dat niet fijn om te zien want ze willen liever jou als persoon hebben en niet iemand anders. Wees dus altijd jezelf en ook na het intakegesprek.

Kijken
Het fijnste voor de persoon waarmee je een intakegesprek hebt, is dat je de persoon aankijkt maar ook dat je naar de persoon luistert. Het is belangrijk dat je de persoon laat uitpraten en dat je geïnteresseerd blijft en niet ergens dwarrelt met je gedachten. Blijf je focus houden op het gesprek en op de persoon waarmee je het intakegesprek hebt. Blijven focussen dus.

Kleding
Kleding ligt eraan wat voor intakegesprek je hebt. Ik zou gewoon een broek aan doen met een leuk bloesje. Niet al te netjes maar ook weer niet al te slobberig. Zorg ervoor dat je er leuk uitziet en zorg dat je eruit ziet zoals jij bent. Als je iets heel nets aandoet en dat helemaal niet bent, komt dat niet goed over. Net zoals bij kleding moet je ook jezelf blijven.

 
Ik wens jullie alvast alle succes van de hele wereld toe en dat jullie aangenomen mogen worden. Laten wij hopen dat mijn intakegesprek van vandaag ook goed verloopt!

 
Liefs,

Marit

Geen opmerkingen: