donderdag 28 januari 2016

Sectorwerkstuk tips.

Hi allemaal,

Sectorwerkstukken zorgen voor stress, zweethandjes en zweetoksels maar vandaag ga ik tips geven voor je sectorwerkstuk. Hoe kan je dat het beste aanpakken bijvoorbeeld. Kijk snel mee,
 
bron: TUMBLR

 
Het onderwerp
Als je niet weet waar je het over wilt doen kan je natuurlijk hulp vragen aan je ouders, familie, vrienden of je leraar. Wat je ook kan doen is inspiratie zoeken op het internet en kom met een leuk origineel onderwerp. Zorg voor een onderwerp dat je ook aanspreekt. Niets is saaier dan een onderwerp hebben wat je niet eens boeit, maar het leuke is als je er ook echt interesse voor hebt.

Tijd inplannen
Mooi, je hebt een onderwerp maar nu de rest van het werk. Het beste is om hierna je tijd in te gaan plannen. Hoelang ben je waar mee bezig. Dit zorgt ervoor dat je niet 20 uur bezig bent met de voorkant maar ook met andere dingen.  Vaak moet je ook een logboek bijhouden. Dat kun je ook gebruiken als hulp: maak een planning.

bron: TUMBLR

 
Vastlopen
Als je op een gegeven moment vastloopt en je niet weet wat je nog allemaal moet opschrijven op één A4 kan je natuurlijk je leraar vragen of hij of zij nog iets weet voor in je werkstuk. Ook kan het helpen om meer info op te zoeken om die ene deelvraag te kunnen beantwoorden. Zoek naar onderzoeken die jouw mening bevestigen en verwijs daarnaar in de tekst. Klinkt slim, en vult ook gelijk lekker op.

Oefenen
Gefeliciteerd: je hebt het schrijfdeel gedaan, maar nu de rest nog. Het is belangrijk om je presentatie zo goed mogelijk te oefenen en om zo vaak mogelijk door te nemen. Je kan dit doen door tegenover de spiegel te gaan staan en het voor de spiegel te doen maar je kan het ook doen voor je huisdier, ouders of vrienden. Door oefenen leer je het meeste.

Sectorwerkstukpresentatie (leuk woord voor galgje trouwens)
Eén van de belangrijkste dingen is dat je het niet voorleest vanaf een blaadje en dat je steeds op je blaadje kijkt, maar zorg ervoor dat je veel dingen uit je hoofd weet en ook het publiek inkijkt. Hier wordt je namelijk op afgerekend dus zorg ervoor dat je alles uit je hoofd op kan zeggen.

Allemaal heel veel succes met je sectorwerkstuk! Jullie kunnen dit!

 
Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: