maandag 1 februari 2016

Februari.

Hoihoi,

Vandaag is het februari. De tijd gaat zo enorm hard. De eerste maand van 2016 kunnen wij al gedag zeggen en de tweede maand is weer van start gegaan. Zo snel eigenlijk! Het voelt echt als gisteren dat ik nog aan de oliebollen zat en aan de appelflappen. Vreemd om te denken dat 1/12 nu al voorbij is. Maar om niet bij de pakken neer te zitten ga ik het vandaag hebben over februari.
 
bron: TUMBLR

 
FEBRUUS
Februari is vernoemd naar de Romeinse god Februus. Dit wist ik serieus niet. Hij is de god van de purificatie/onderwereld. Februus is daarnaast ook een jongensnaam, wat ik serieus ook niet wist. Ik ken niemand die Februus heet namelijk. Beetje rare naam ook. Februus is een jongensnaam afkomstig van de gelijknamige god van de purificatie uit de Etruskische mythologie, gezellig.

FEBRUARI
Februari werd door de Romeinen aangemerkt als reinigingsmaand. Zij vierden in deze maand hun Lupercalia, reinigings- en vruchtbaarheidsfeesten ter ere van de wolfsgod Lupercus. In deze zelfde periode vierden de Germaanse stammen langs de Romeinse grenzen een ontuchtig vrouwen- en vruchtbaarheidsfeest. De Romeinen vonden dit heidense riten en duidden deze feesten aan met de naam Spurcalia, naar het Latijnse woord spurcus dat smerig betekent. De bijnaam sprokkelmaand voor februari heeft niets te maken met het huidige werkwoord sprokkelen. Het zou kunnen verwijzen naar de voornoemde oude Germaanse vruchtbaarheidsfeesten. De naam sprokkelmaand kan ook zijn afgeleid van het Oudnederlandse sporkelen, dat springen betekent. Dit slaat op het feit dat het aantal dagen eens in de vier jaar een dag verspringt. In veel Oudnederlandse teksten wordt sporcle gebruikt om de maand februari aan te duiden. Later dacht men dat dit woord een verbastering was van sprokkel. (BRON: WIKIPEDIA).

bron: TUMBLR

 
VALENTIJNSDAG
Voor sommige de dag van de liefde maar voor anderen juist de dag van eenzaamheid. Als je een liefde hebt is dit een hele leuke dag maar als je niemand hebt, voel je je soms wel een beetje alleen. Het scheelt dat deze dag op zondag is en je eigenlijk niet speciaal de deur uit hoeft naar bijvoorbeeld werk of school. Als je helemaal geen Valentijn hebt, kan je natuurlijk er een serie bij gaan pakken en je vol eten met chocolade maar wat je ook kan doen is met vriendinnen iets leuks gaan doen die ook geen Valentijnsdag hebben. Samen naar de bioscoop toe of gewoon gezellig films kijken bij iemand thuis met veel popcorn.

VAKANTIE
Februari is ook de maand waarin de meeste scholieren vakantie hebben. Ik heb vanaf 20 februari vakantie maar ik weet dat sommigen ook eerder vakantie hebben i.v.m. carnaval dus zij hebben veel eerder vakantie. Nu kan iedereen uitkijken naar een leuke week genaamd de vakantie! Whoehoe!


Ga jij nog leuke dingen doen in februari?


Liefs,
 
Marit

Geen opmerkingen: