zondag 21 februari 2016

Tips tegen verlegenheid.

Hi allemaal,

Ben je iemand die vaak verlegen is, vaak last van verlegenheid of dat je niet weet hoe je iemand moet aanspreken omdat je verlegen bent. Vandaag heb ik een paar persoonlijke tips voor je om zo de verlegenheid tegen te gaan. Spreek niet meteen van garantie om je verlegenheid te laten verdwijnen, maar zo zet je wel een stap in de goede richting.

bron: TUMBLR

Meer zelfvertrouwen
Verlegenheid heeft ook te maken met je zelfvertrouwen. Bij verlegenheid hoort ook de gedachte dat je minder waard zou zijn dan de ander, want overigens niet waar is maar zo’n gedachte heb je dan vaak. Krik je zelfvertrouwen wat op. Je bent evenveel waard als de ander en jij hebt weer andere kwaliteiten en natuurlijk ook je eigen waarde.

Niet misleiden door anderen
Vaak worden mensen onzeker doordat anderen arrogant overkomen. Laat je dus hierdoor niet misleiden. Arrogantie is een soort van tactiek die mensen gebruiken om zich tegen de buitenwereld te beschermen. Ook mensen die arrogantie hebben, zijn ook soms wel onzeker. Iedereen kent weleens een moment van onzekerheid. Ieder mens heeft dat.

Vergelijken met anderen
Ga je niet met anderen mensen vergelijken. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en dat verschilt ook heel erg. Waarom wil je dan net zo zijn als hun. Iedereen is uniek en een ander standpunt. Ook verlegen mensen kunnen graag gezien zijn en sociaal aanvaard.

Vlot praten
Eén van de lastigste dingen van verlegenheid is praten, maar train jezelf om zo vlot mogelijk te kunnen praten. Je kan dan beter voor jezelf opkomen en dat je verbaal beter wordt. Deze sociale vaardigheden kan je overal oefenen. Op je werk, thuis, op school maar ook als je bij een concert bent of bij een ander evenement. Spreek een keer een wildvreemde aan die naast je staat. Zo train je jezelf vlot te praten.

Ontspannen
Soms kan verlegenheid heel veel spanning met zich meebrengen voor lichaam en geest. Je gaat stressen in bepaalde situaties en conversaties waardoor je geblokkeerd kan geraken. Daarom is het goed om te ontspannen zodat je spanning kan afreageren. Humor is niet voor niets een manier om spanning, frustratie en irritatie af te leiden.


Zelf was ik eerder ook heel erg verlegen, maar nu ik veel meer praat en als ik mensen langer ken dan is mijn verlegenheid een heel stuk minder. Verlegenheid heb ik een soort van afgeleerd.


Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: