zaterdag 12 maart 2016

Complimentjes geven en krijgen.

Hi,

Hoe moeilijk het ook is: we geven onszelf veel te weinig complimenten. Waarom weten we eigenlijk ook niet. Is dit een kwestie van het niet durven of gewoon jezelf niet al teveel mooiheid geven? Je mag jezelf echt wel een keer een complimentje geven. Complimentjes van jezelf, maar ook complimentjes van anderen doen je goed.
 


Als je een keer een complimentje krijgt van iemand fleur je daar toch altijd weer van op. Ik zag laatst een foto op Twitter voorbij komen van een fotograaf waarin een fotograaf eerst mensen fotografeerde, maar de foto ernaast was een foto waarin hij zei dat ze mooi waren. Mensen fleurden meteen op van het complimentje en je zag ze glimlachen. De glimlach was soms wel aanwezig, maar bij velen zag je een glinstering in hun ogen.

Het hoeft ook niet perse van iemand anders te zijn. Je kan jezelf ook eens een compliment geven. Bijvoorbeeld iets wat je niet durfde, maar je uiteindelijk toch hebt gedaan. Je kan zelf als ware een soort schouderklopje geven. Daar word jij namelijk zelf ook zelfverzekerder van. Het kan misschien voor jezelf heel ongemakkelijk zijn als je een complimentje geeft aan jezelf maar dat hoeft echt totaal niet. Het is misschien in het begin een beetje gek en onwennig maar daar wen je vanzelf aan, maar het kan je enorm helpen. Als je een keer in een rotbui zit bijvoorbeeld en door jezelf de glimlach tevoorschijn haalt.

Naast dat je eigen glimlach jezelf opfleurt kan je ook andere mensen opfleuren. Als iedereen in de wereld boos keek, word je daar zelf natuurlijk ook minder blij van. Als je iemand ziet glimlachen en blij ziet zijn dan word je er zelf ook heel blij van. Complimentjes geven aan elkaar en complimentjes krijgen kan je onzekerheid wegnemen. Complimentjes zijn één van de mooie dingen van het leven. Complimentjes mogen weleens vaker aan elkaar worden gegeven. Complimentjes maken het leven net iets mooier. Lief zijn voor elkaar en de complimenten geven is echt een factor van liefde. Geef vandaag eens een complimentje aan elkaar, aan een vriend of vriendin of je ouders. Worden hun ook weer vrolijk van en jij zelf natuurlijk ook.

 
Bij deze: wat zie jij er vandaag mooi uit.

 
Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: