dinsdag 8 maart 2016

Redenen om meer water te drinken.

Hi allemaal,

Als ik vanuit mezelf spreek merk ik dat ik steeds minder water begin te drinken. Ik drink sowieso niet veel, maar als ik iets drink pak ik niet zo snel water. Heel slecht eigenlijk, dus vandaag 7 redenen waarom jij meer water zou moeten drinken. Water drinken is namelijk heel goed voor je. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder en wie weet drink jij binnenkort 2 liter water per dag.
 
bron: TUMBLR

Hoofdpijn voorkomen.
Als je vaker water drinkt voorkom je je hoofdpijn. Het heeft wederom te maken met dehydratatie dat dit probleem veroorzaakt. Als je dus veel water drinkt krijg je veel minder hoofdpijn. Deze oplossing tegen hoofdpijn is echt heel makkelijk. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar wanneer je hoofdpijn hebt kun je dus proberen om meer water te drinken om de pijn te verzachten.

Glanzende huid.
Naast je hoofdpijn, zorgt water er ook voor dat je een glanzende huid krijgt. Geen make-up product kan tegen het water op. Het is belangrijk dat je goed voor je huid zorgt, want de huid is het grootste orgaan. Door regelmatig en voldoende water te drinken verbeter je de huidtextuur en kleur.

Voedsel met water.
Je hoeft niet alleen water te drinken als in water uit een glas. Je kan ook voedsel eten waar veel water in zit. Je kan voedsel eten zoals komkommer. Er zit vooral veel water in voedsel zoals rauwe groente en fruit. Als je dit eet krijg je ook veel meer water binnen, dan als je alleen water drinkt uit een glas. Combineer het drinken en het eten met elkaar.

bron: TUMBLR

Afvallen met veel water.
Afvallen willen veel mensen, maar wist je dat als je veel meer water drinkt en minder eet je ook afvalt. Vaak denk je zelf dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon behoefte hebt aan een glas drinken. Je kan een tussendoortje vervangen door een glas water en zo kun je op en duur steeds meer gewicht verliezen. Ga natuurlijk niet elke maaltijd vervangen door water, want je moet wel voldoende eten binnen krijgen.

Verfrissen en focussen.
Moet je je focussen op een bepaalde opdracht? Zet dan een glas water naast je. Water helpt je namelijk om te concentreren. Hoe dat werkt? Het drinken zorgt ervoor dat je alert blijft en verfrist voelt. Laat dat nu net zijn wat je nodig hebt om te bikkelen voor die proefopdracht of voor je huiswerk.

bron: TUMBLR

Water om wakker te blijven.
Wie liever een kop koffie drinkt om wakker te blijven kan beter water pakken. Last van moeheid? Dan kun je beter je lichaam hydrateren met water in plaats van nog meer dehydrateren met koffie. Een bijeffect van dehydratatie is namelijk moeheid.

Tegengaan van krampen.
Tot slot nog een gouden tip: drink water als je pijn hebt door bijvoorbeeld kramp. Het komt vaak - again - door dehydratatie. Of laten we het zo zeggen, het kan de pijn erger maken. Door voldoende te drinken heb je er minder last van.

 
Hoeveel water drink jij gemiddeld op een dag?

Iedereen smakelijk drinken en veel succes met het drinken van veel water, want water is goed voor je! En water is beter dan je denkt.

 
Veel liefs,
Marit

Geen opmerkingen: