zaterdag 18 juni 2016

3 musthave huidverzorgingsproducten.

Hey allemaal,

Als je voor het eerst met huidverzorging begint is het nogal lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt. Begrijpelijk, want de keuze is reuze. Niet alleen moet je bepalen welk huidtype je hebt, daarna moet je ook nog eens kiezen welke producten je nodig hebt. Maar wat heeft de jonge huid eigenlijk nodig? Vandaag ga ik dat jullie vertellen in dit artikel. 

bron: TUMBLR

1: Dagcrème.
Wat voor huidtype je hebt maakt eigenlijk niet uit, want eigenlijk staat het al vast dat iedere huid hydratatie nodig heeft. Het enige verschil is, is dat de droge huid nu eenmaal iets meer nodig heeft dan een vette huid. Dat betekent niet dat iemand met een droog huidtype twee lagen dagcrème moet smeren. Eigenlijk is dagcrème heel simpel. Wat je moet doen is een dagcrème kopen die voor jouw huidtype geschikt is, want dat zou moeten werken.

2: Cleanser.
Een cleanser is een fijn huidverzorgingsproduct dat je huid schoonmaakt aan het einde van de dag of je kan het ook gebruiken in de ochtend. Het is belangrijk om je huid grondig en goed schoon te maken om onzuiverheden te voorkomen. Daarnaast trekt je huid vuil en stof aan en wie weet zweet je wel gedurende de dag. Het is dan prettig om dat vieze laagje te verwijderen. Je kan ook micellair water proberen. Hiermee reinig je jouw huid op een milde manier, maar vaak heb je hier iets meer van nodig om je huid schoon te krijgen.

3: Scrub. 
Een scrub is vaak een soort gel of crème met bolletjes die de huid gladmaken. Om onzuiverheden en een doffe huid te voorkomen is het derde product op je lijstje een scrub. De scrubdeeltjes die in de scrub zitten verwijderen de dode huidcellen die normaal gesproken onzuiverheden vrij spel geven. Bovendien verliest je huid de natuurlijke glans als je niet eens per week scrubt. Een scrub mag daarom niet ontbreken in jouw badkamer! Wederom geldt dat je huid daarna zacht moet aanvoelen en niet droog en trekkerig. Is dat wel het geval? Dan gebruik je niet het geschikte product voor jouw huid.

Welke producten gebruik jij? Ik gebruik zelf het liefst een dagcréme, water en reinigingsdoekjes. Soms gebruik ik ook weleens een scrub of een masker.

Veel liefs,
Marit

Geen opmerkingen: