woensdag 22 juni 2016

De enige echte vakantie checklist.

Hoi allemaal!

We zitten nu al in eind juni en de zomervakantie komt er gelukkig weer aan. Het eerste waar ik aan dacht: tijd voor een feestje. Dat wordt heerlijk op een (tropisch) strand genieten met een cocktail in je hand. Maar voordat het zover is moet eerst je koffer worden ingepakt. Help! Wat moet jij nou meenemen als je op vakantie gaat en wat mag je absoluut niet vergeten. Vandaag heb ik een checklist voor je! Kijk snel verder voor de enige echte checklist,

bron: TUMBLR

Als allereerste nummer één die je echt niet kan missen: je telefoon met daarbij de oplader. Wie gaat er nou op vakantie zonder telefoon? Oordoppen natuurlijk niet onbreekbaar, want met oordoppen kan je muziek luisteren zonder dat andere mensen hoeven mee te genieten. Om foto's te maken kan je je camera meenemen, maar vergeet daarbij ook niet de oplader van de camera want anders heb je vrij weinig wat aan je camera. De zon kan soms best fel zijn, maar als je een zonnebril meeneemt heb je daar minder last van. Vergeet dus je zonnebril niet! Je kan je natuurlijk ook vervelen op vakantie dus een pen met een boekje is ook een echte musthave. Hoe wil je ergens komen zonder een paspoort of ID-kaart, vergeet die dus echt niet. Wat ook wel handig is om mee te nemen zijn alle reisdocumenten die je nodig hebt, anders kom je ook niet echt ver. Wil je weten hoe laat het is of wil je weten hoe lang je nog aan het heerlijke zwembad kan blijven liggen: neem een horloge mee. Verveel je je vaak? Neem dan tijdschriften, spelletjes, boeken mee. Zo verveel je je nooit. Wil je de echte toerist uithangen, dan moet je zeker een selfiestick meenemen. Zonder een portemonnee met losgeld en eventueel je bankpas kom je ook niet ver.

De dingen die je in je toilettas kan stoppen zijn: neusspray, pleisters, medicijnen, lippenbalsem, zonnebrand, afstersun, wattenstaafjes, bodylotion, dagcrème, nachtcrème, make-up reiniger, watjes, haarborstel, pincet, shampoo, conditioner, parfum, scheermesje met gel, tandpasta, tandenborstel, nagelvijl, deodorant, bril, lenzen + vloeistof, make-up, maandverband en tampon, spiegeltje, zakdoekjes en handcrème. Zo, die zit vol.

Wat natuurlijk ook wel handig is zijn kleren.. een hoed of een pet zodat je hoofd huid niet verbrand (ik spreek uit ervaring). Schoenen om op te lopen zijn ook wel zo fijn met daarbij natuurlijk bijpassende sokken. Ondergoed en andere dingen zoals je BH, maar vergeet ook je bikini niet mee te nemen. Als je haar maar goed zit kan je een föhn, krultang en stijltang meenemen. Als je niet naar een warm land gaat, kan je ook een paraplu meenemen en natuurlijk als je buiten Europa gaat: een wereldstekker.

Maar de belangrijke vraag is natuurlijk: hoe lang doe jij over je koffer inpakken. Laat het mij weten, want ik ben heel erg benieuwd!

Heel veel liefde,
Marit.

Geen opmerkingen: