zondag 12 juni 2016

Pinkpop.

Hey allemaal,

Pinkpop: wauw. Ik houd echt van dat festival. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar als ik alle concerten, video's en verhalen hoor wil ik er echt graag heen. Op dit moment heb ik ook Pinkpop opstaan. Love it! Ik wil er echt een keer heen.

bron: TUMBLR

Waarom wil ik er graag heen?
Artiesten live zien natuurlijk en de concerten bijwonen. Daarnaast ook voor de sfeer en de mega pinkpopgangers. Ik houd van festivals en ik ga er ook graag heen en zou er in de toekomst nog wel vaker heen willen gaan.

Maar wat is Pinkpop nou precies?
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf, dat sinds 1970 normaal gesproken in het weekeinde van Pinksteren plaatsvindt. Tot en met 2015 vond het viermaal in een ander weekeinde plaats.[1] Ook in 2016 zal het festival bij uitzondering niet tijdens Pinksteren plaatsvinden.
Het festival duurt tegenwoordig drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Sinds de eerste editie heeft het festival ruim anderhalf miljoen bezoekers gehad en hebben er meer dan 500 verschillende artiesten en bands opgetreden.
Pinkpop is het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld. Wel is het festival in zijn geschiedenis een aantal keer van locatie gewisseld. In principe wordt het evenement in elk jaar waarin Pinksteren vroeg valt, niet met Pinksteren gehouden, maar in een ander weekend, dat in of dichter bij de maand juni ligt. De reden hiervoor is dat Pinksteren dan te ver van andere Europese festivals zou liggen en er dan niet veel bands op tournee zijn naar een ander festival in Europa met als gevolg dat er in het Pinksterweekend te weinig bands zouden kunnen optreden op het evenement. Hiermee had het evenement een slechte ervaring gehad in 2005. (Bron: Wikipedia).

Liefs,
Marit

Geen opmerkingen: