vrijdag 8 juli 2016

Dingen om te doen met weinig geld in de zomer.

Hoi allemaal,

Niet iedereen heeft het geld om leuke dingen te doen in de zomer, helaas. Maar gelukkig zijn er dingen die ook weinig tot geen geld kosten en die ga ik vandaag met jullie bespreken.Vandaag bespreek ik met jullie dingen die je kan doen, ook al heb je weinig geld.

bron: TUMBLR

IJsjes maken.
In de zomer zijn we altijd wel een paar weken gezegend met super lekker weer. Op die dagen is verkoeling meer dan welkom, dus waarom maak je niet zelf je ijsjes in plaats van het te kopen?! Het enige wat je nodig hebt is een ijsjesvorm, limonade en fruit. Je kunt eindeloos variëren met smaken wat het nu juist zo leuk maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie mango-kiwi? Of aardbei-bosbes? Maak je creaties, zet het even in de vriezer et voilà: je zelfgemaakte ijsjes zijn klaar. Doe hier alvast wat inspiratie op.

Festivals.
De zomer staat voor veel mensen in het teken van festivals afstruinen, maar zoals je waarschijnlijk weet kost het gemiddelde kaartje best veel geld. Dus wat doe je? Je bezoekt gratis festivals! Met een beetje hulp van Google vind je zo de leukste gratis festivals bij jou in de buurt. Zijn de festivals bij jou in de buurt niet gratis? Dan kun je via NS vaak een goedkoper treinkaartje regelen. Zo ben je niet meteen een rib uit je lijf kwijt, maar heb je wel een leuk dagje uit.

Bron: TUMBLR

Picknicken.
Hoe leuk is het om samen met vriendinnen een picknick te organiseren?! Omdat je de prijs van het eten kunt verdelen ben je helemaal niet veel geld kwijt, maar geniet je wel van verschillende hapjes. Struin de markt af voor vers en betaalbaar fruit, neem je zelfgemaakte ijsjes mee (en eet ze meteen op) en maak lekkere sapjes om gehydrateerd te blijven. Broodje of wraps erbij... Prima picknick, al vraag je het ons.

Slaapfeestje in de achtertuin.
Trommel vriendinnen of nichtjes op en houd een slaapfeestje in de achtertuin. Begin met een tuinfeest en zet vervolgens jullie kamp op (vergeet de lampjes niet!) om 's avonds te slapen. Gezelligheid gegarandeerd, een goede nachtrust misschien niet..

Ik wens jou in ieder geval een hele fijne zomer toe en geniet ervan, want voor je het weet is het alweer herfst.

Groetjes,
Kusjes,
Marit.

Geen opmerkingen: