zaterdag 9 juli 2016

Gratis festivals in Nederland.

Hoi allemaal,

Het festivalseizoen is weer begonnen en de festivals zoals Pinkpop en Down The Rabbit Hole zijn alweer achter de rug, maar je hoeft niet voor elk festivals geld te betalen. In Nederland zijn er ook gratis festivals. Vandaag bespreek ik een aantal festivals waar jij zeker heen kan gaan!

Bron: TUMBLR

VRIJDAG 15 JULI + ZATERDAG 16 JULI | WESTERPOP | DELFT
Westerpop is een jaarlijks popfestival dat wordt gehouden in het Westerkwartier in de gemeente Delft. De oorsprong van Westerpop ligt in 1989, toen de Delftse wijk het Westerkwartier haar honderdjarig jubileum vierde. Er komen jaarlijks zo'n 15.000 bezoekers. Dit jaar zal de 26e editie van het altijd gratis toegankelijke Westerpop plaatsvinden. Artiesten die zoal komen zijn: Novastar, Birth of Joy, Waylon, De Likt en Max Meser.

ZONDAG 17 JULI | POPCITY | DRACHTEN
Poppodium Iduna presenteert op zondag 17 juli de derde editie van het gratis toegankelijke Popcity in het Thalenpark te Drachten, letterlijk de achtertuin van Poppodium Iduna. Inmiddels heeft Popcity zich gevestigd als jaarlijks terugkerend festival, gekenmerkt door een brede pop- en rockprogrammering. De afgelopen 2 jaren vonden succesvolle edities plaats met artiesten zoals onder anderen Kensington, Handsome Poets, Armand & The Kik en DeWolff. Dit jaar bestaat de zeer gevarieerde line-up in totaal uit zeven bands: Jett Rebel, Douwe Bob, Birth of Joy, De Kraaien, St. Tropez, DIFF en de winnaar van de Kleine Prijs van Frysl├ón. Popcity vindt plaats in het Thalenpark wat zich bevindt aan de rand van het Drachtster winkelcentrum, de zogenaamde ‘tuin’ van Poppodium Iduna en duurt van 15:00 tot 23:00. Popcity is onderdeel van de Drachtster Culturele Zondagen en de toegang is gratis.

Bron: TUMBLR

ZATERDAG 6 AUGUSTUS | SCHOLLENPOP | SCHEVENINGEN
Schollenpop staat voor zon, zee, strand en natuurlijk live pop- en rockmuziek. En dat allemaal gratis. Artiesten die zoal komen zijn: Sue The Night, The Brahms en Son Mieux.

ZATERDAG 13 AUGUSTUS | WATERPOP | WATERINGEN
Waterpop is een van de oudste en gezelligste, gratis toegankelijke festivals van Nederland. In 2016 wordt de 39e editie georganiseerd. Ook dit jaar is er weer eigenwijs en een gedurfde programmering, daarnaast prachtig straattheater, festivalmarkt en diverse kinderactiviteiten. Artiesten die zoal komen zijn: Coasts, Bazart en Dazzled Sticks.

ZONDAG 28 AUGUSTUS | DANCETOUR | TILBURG
Een gratis festival voor 16+. Het festival duurt van 13:00 tot 22:00. Artiesten die zoal komen zijn: Yellow Claw, The Partysquad, FeestDJRuud en Bingo Players.

Dit zijn een aantal gratis festivals in Nederland deze zomer. Natuurlijk zijn er nog veel meer festivals die gratis zijn. Op deze website staan veel festivals die gratis zijn, en neem gerust een kijkje.

Liefs,
Marit.

Geen opmerkingen: