maandag 11 juli 2016

Rijbewijs! En nu?

Heyhey,

Je hebt eindelijk je rijbewijs en na al die lange uren met je instructeur in de auto mag je nu eindelijk zelf gaan rijden. Maar dan kom je erachter dat het toch iets heel anders is om alleen in de auto te zitten dan wanneer er een specialist naast je zit. O help, nu moet je het allemaal zelf doen. Geen nood, na het lezen van deze tips ben jij er helemaal klaar voor.Wennen.
Tijdens je rijlessen heb je steeds in dezelfde auto gereden en daar heb je het geleerd, maar iedere auto is anders en daarom is het heel erg belangrijk om te wennen waar je voortaan in gaat rijden. Dit kan de auto van je ouders zijn, maar misschien heb je zelf intussen wel een auto aangeschaft. Rijd samen met iemand die je vertrouwt naar een afgelegen terrein en ga gewoon oefenen. Rondrijden, achteruit inparkeren, fileparkeren... Oefen met de koppeling en raak gewend aan de vorm en grootte van je auto.

Navigatie.
Bang om met de auto te verdwalen? Kijk of je navigatie kunt downloaden op je telefoon of investeer in een losse navigatie. Ook het rijden met een navigatie moet je oefenen, omdat je én je ogen op de weg moet houden én je de navigatie in de gaten moet houden. Multitasken! Maar het is wel een fijn gevoel dat de navigatie je door lastige situaties heen kan loodsen. En je weet dat je altijd thuis kunt komen, dat is ook wel fijn.

Verschillende auto's.
Probeer zoveel mogelijk verschillende auto's te rijden. Probeer bijvoorbeeld eens een stuk in een busje te rijden of juist in een kleine auto. Iedere auto rijdt anders: de één heeft een sterkere moter, de ander een langere voorkant. Door in zoveel mogelijk auto's te rijden doe je lekker veel ervaring op. Nog iets wat interessant is om te proberen is een automaat. Mocht je echt een stresskop zijn in de auto is dit misschien wel een fijne vorm van rijden. Je hoeft je op één aspect minder te focussen en dat geeft rust.

En ik wens je alvast heel erg veel rijplezier en geniet ervan.

Veel liefs,
Marit.
X

Geen opmerkingen: