maandag 18 juli 2016

Waarom plannen we eigenlijk?

Hoi hoi,

De laatste tijd is iedereen bezig met plannen. Er worden speciale planboekjes gemaakt, en ikzelf ben ook veel bezig met plannen, maar waarom is plannen nou zo goed en fijn? Vandaag bespreek ik dat met jullie in een artikel.

bron: TUMBLRJe leeft georganiseerd.

Dankzij het maken van een planning is je leven niet een grote warhoop. Je weet wat en wanneer je precies moet doen. Zo kom je dus ook niet te laat en heb je een clean mind. Je loopt dus niet de hele dag te stressen om wat je nog moet doen, maar hebt een duidelijk (haalbaar) plan.

Je bent creatief bezig.
Ben jij niet creatief aangelegd? Dit is de manier om je even creatief los te gaan. Er zijn verschillende planningsmogelijkheden. Je kan een 'saai' boekje kopen en het wat versieren. Maar ook zelf elke week een eigen schema maken met washi tape en leuke stiftjes. Het internet staat vol met leuke ideetjes!

Het bespaard veel tijd.
Dit heb ik uit eigen ondervinding opgemerkt. Ik heb een hele hoop tijd over. Als je weet wat en wanneer je moet doen sta je niet voor verassingen en blijft er uiteindelijk meer tijd over. Een planning maken kost ook tijd, maar de bespaarde tijd is véél meer.

bron: TUMBLR

Je kan meer dingen doen.
Deze sluit aan bij de vorige. Als je meer tijd hebt, is er meer tijd voor leuke dingen. Je kan je dus focussen op de belangrijke dingen en je kostbare tijd goed inschatten.

Je hebt een routine.
Als je een tijdje plant, weet je precies wat je leuk vind en ondervind je jouw eigen methode. De methode verschilt voor iedereen, maar het levert altijd hetzelfde resultaat. Rust! Wie wilt er nu niet meer rust in het drukke werk/school leven? Na verloop van tijd kom je in een planroutine, die je leven een stuk makkelijker maakt!

Het geeft je motivatie.
Plannen geeft je een zekerheid en een gevoel van geruststelling. Geen stress dus. Ook word je automatisch gemotiveerd om dingen af te krijgen en wilt steeds meer dingen afkrijgen. Het is dus ook goed voor de productiviteit!

Heel veel liefde,
Marit Bosman.

Geen opmerkingen: