zaterdag 2 juli 2016

Wat kan je doen in de zomer met vriendinnen?

Hoi allemaal,

De zomer komt er weer aan. Je hoeft niks meer te doen en je hebt het lekker rustig. Misschien ga je een keertje op vakantie, maar je hoeft in ieder geval niet aan school te denken. Je hebt nu alle tijd om leuke dingen te doen met vriendinnen, maar wat? Vandaag ga ik een paar dingen vertellen wat jij met je vriendinnen kan doen.Filmmarathon.
Natuurlijk hebben we allemaal wel een keer eindeloos veel films en series achter elkaar op Netflix gekeken. Dit is natuurlijk ook super leuk om ’s zomers te doen, op een regenachtige dag. Een ander idee is om een lijstje te maken met films uit je kindertijd die je toen heel leuk vond. Denk aan een Disneymarathon met al die oude Disneyfilms. Super leuk is dat!

IJs maken.
IJs maken staat vanzelfsprekend al op ieder lijstje van ‘wat te doen in de zomer’, maar het recept dat ik nu ga uitleggen is minder bekend en ook nog eens super gezond… en lekker! Snijd een paar bananen in stukjes en leg ze in de vriezer. Haal ze na minimaal 5 uur (of gewoon na een nacht) eruit. Doe de bevroren stukken banaan in de blender (een staafmixer gebruiken kan ook) en mix. Je ziet al snel dat er een romig geheel ontstaat dat net roomijs is! Als je je ijs net niet romig genoeg vindt, kun je er een scheutje melk doorheen doen. Ook is het lekker om wat stukjes geroosterde noten door het ijs te doen als extra smaak. Je kunt een beetje experimenteren door wat cacao, vruchten of koek bij de banaan te doen voordat je het gaat mixen. Hierdoor krijg je meerdere smaken, wat ook wel zo fijn is voor de afwisseling.


Kamperen in de achtertuin.
Dit is super leuk om één (of meerdere) nacht(en) te doen met je vriendin(nen). Lekker tot ’s avonds laat in jullie slaapzakken kletsen bij een kampvuur… en s’mores maken! Wel is het misschien handig om wat anti-mug mee te nemen, zodat je die ochtend niet helemaal onder de muggenbulten zit…

Beauty dingen.
Op youtube zijn duizenden make-up en nagellak tutorials te vinden… en de zomer is de perfecte tijd om de look van jouw favoriete youtuber na te doen of om die super coole nail art ideeën eens uit te voeren. Ook is het leuk om samen met je bestie elkaars haar te doen. Probeer eens één van die mooie vlechten waarvan je (ook op youtube) die handige tutorials kan vinden!

Dagje stad.
Wat natuurlijk ook leuk om te doen is, om samen naar de stad te gaan. In de stad kan je gaan shoppen, leuke foto's maken, heerlijk zitten in het park met een picknick of samen lunchen ergens op een terras. Trek er samen op uit in een stad die jullie nog niet helemaal goed kennen. Zo leer je nieuwe steden kennen.

Veel liefs,
X

1 opmerking:

Roos zei

Dat ijs wil ik echt eens ene keertje gaan proberen!