donderdag 25 augustus 2016

Zo overleef je de eerste schooldagen.

Hi allemaal,

Fijn van die heerlijke vakantie genoten? Ik in ieder geval wel, maar helaas is hij bijna ten einde. We mogen met zijn allen weer heerlijk in de schoolbanken. Een nieuwe klas, nieuwe leraren en een nieuwe opleiding. Het nieuwe schooljaar is altijd spannend en al helemaal als je naar een andere school gaat. Met deze tips verloopt je eerste week zo soepel mogelijk.Koop je boeken op tijd
School geeft je niet voor niet van tevoren een boekenlijst, dus zorg dat je je boeken ook gelijk aanschaft. Op de eerste dag heb je ze nog niet nodig, maar dan is dat alvast geregeld. Scheelt weer een puntje om je druk over te maken! Zelf heb ik geen boeken nodig, maar heb ik een lijst met de dingen die ik moet hebben.

Kies je outfit op tijd
Ga niet de avond van tevoren stressen over wat je aan wil trekken, maar kies het twee dagen van tevoren uit. Mocht je favoriete shirtje dan nog in de was zitten kun je het snel regelen. In je favoriete outfit naar school komen zorgt ervoor dat jij je gelijk wat relaxter en zelfverzekerder voelt. Ben je helemaal georganiseerd? Bedenk dan alvast wat je de hele week aan wilt, dan heb je dat alvast klaarliggen.

Weet waar je heen moet
Zorg dat je weet in welk lokaal en gebouw je moet zijn. Plan je reis met het OV zorgvuldig en oefen desnoods alvast een keer je loop- of fietsroute. Dit alles scheelt heel veel stress op je eerste dag.

Zet je wekker een paar keer
Ben jij iemand die zich makkelijk verslaapt? Zet dan je wekker niet een keer, maar om de 5 minuten. In je eerste weken wil je dus écht niet te laat komen. Ik doe dit altijd, ook al ben ik een half jaar lang alweer naar school. Ik wil me echt niet verslapen, haha.

Ga af op je gevoel
Probeer niet krampachtig bij de populairste mensen te horen, maar volg je gevoel en praat met iedereen. Je vindt vanzelf mensen waar je het goed mee kunt vinden en dit maakt je schooljaar zoveel leuker.


Wees jezelf
Wees jezelf en pas je niet aan om bij een bepaalde groep te horen. Dat wordt door het jaar heen alleen maar vermoeiend. Natuurlijk doet iedereen z'n best om er in de eerste paar weken extra goed uit te zien, maar ga je niet anders gedragen. Je bent goed zoals je bent!

Durf om hulp te vragen
Hopeloos verdwaald of geen idee wat je voor morgen moet voorbereiden? Vraag het gewoon iemand! Maak er desnoods een grapje van, mensen willen je echt wel even helpen.

Maak een planning
Om te zorgen dat je niet gelijk gek wordt van al het werk dat je nog moet doen, kun je het beste vanaf dag één een planning bijhouden. Ook al heb je nog helemaal niet veel werk, plan het gelijk in. Overzicht is super fijn.

Maak je niet te druk
Natuurlijk heb je nog niet gelijk op dag één vrienden voor het leven gemaakt. Blijf relaxed, alles komt heus wel goed! Iedereen is in de eerste week zenuwachtig en gespannen. Blijf jezelf en je vindt snel genoeg lieve vrienden.

Liefs,
Marit.

Geen opmerkingen: